Ghid pregatire de tipar

 Oricare ar fi programul de grafica in care lucrezi, iti recomandam sa respecti specificatiile tehnice si sfaturile de mai jos

  Legenda

  Format finit – linie de taiere – margine de taiere a produsului final.

  Format brut – suprafata printabila a produsului, include bleed-ul.

  Bleed – marginea care se elimina la taiere – este necesar pentru evitarea aparitiei marginilor albe datorate erorilor de pozitionare a cutitului de taiere,se recomanda ca fundalul layout -ului sa acopere in intregime aceasta zona; uzual, bleed-ul are 3 mm.

 Big – linie de indoire ( la produsele care se finiseaza prin indoire sau pliere ) – la realizarea layout -ului se va tine cont de pozitionarea liniilor de indoire si se va evita plasarea elementelor importante  de grafica de-a lungul acestora .

  Culori

Culorile folosite trebuie sa fie CMYK, in caz contrar fiind convertite automat in acest fomat ( la conversie pot aparea diferente fata de culoarea originala ).

  Imagini bitmap

Imaginile bitmap incluse in document sa fie format CMYK ( cele color ) sau grayscale ( cele alb -negru ) si sa aibe rezolutia de 300 dpi la o scalare de 100%.

  Fonturi

Fonturile sa fie convertite la curbe sau incluse in document.

  Fisiere ready- to print 

Tipurile de fisiere acceptate pentru print sunt :

  •  .cdr ( CorelDRAW) – pot contine atat grafica vectoriala, cat si bitmap;
  • .ai (Adobe Illustrator) – pot contine atat grafica vectoriala, cat si bitmap;
  • .indd sau .idml ( Adobe InDesign) – pot contine atat grafica vectoriala, cat si bitmap; fisierele de acest tip vor fi insotite de fonturi si imaginile folosite in document;
  • .tiff (Tag Image File Format) – imagini bitmap;
  • .pdf (Adobe Portable Document Format)

Toate cerintele de mai sus vor fi verificate cu atentie de catre specialistii nostri, urmand sa va contactam in cel mai scurt timp pentru a obtine bun de tipar .